Vanliga frågor

Har du frågor om konfirmationstiden, ta kontakt med den församling som anordnar det alternativ som du funderar på.

Nedan har vi samlat några generella frågor och svar som vi vet att många brukar fundera över.

Föräldrar och vårnadshavare

Konfirmationen är ett möte för ungdomen med kyrkan i ett brytningsskede i livet som präglas av sökande av frihet, mognad, hållbar livsstil, självständighet och bekräftelse. I identitetssökandet är inte bara frågan ”Vem är jag?” viktig utan det handlar också om att söka svar på frågor som ”Vad tycker jag om det här, var står jag i den här frågan, vad är viktigt för mig?”.

Svenska kyrkan vill vara en plats där ungdomen ska få hjälp och redskap att få prata om dessa frågor tillsammans med andra i samma ålder. Ofta har ungdomen valt ett alternativ som kanske lockar med något slags läger, eller vad ens kompisar har valt.

Beroende på alternativ träffas konfirmandgruppen olika många gånger under året. Vissa grupper har kortare träffar regelbundet under året och något helgläger. Andra träffas lite mer sällan men har fler eller längre läger. Varje träff är viktig för gruppens gemenskap.

Alla alternativ som församlingarna i Värmdö kommun erbjuder är kostnadsfria för konfirmanden.

Ja, men ungdomen måste vara medlem och döpt. Ordagrant betyder konfirmation bekräftelse på dopet. Är man inte döpt tidigare ordnar vi det under konfirmandtiden och vi tar såklart kontakt med er föräldrar när detta kommer att ske.

Konfirmationen handlar om att få testa och lära sig om kristen tro. Under konfirmationstiden handlar det mycket om gruppgemenskap och att man känner sig trygg.
Under konfirmationstiden utgår man från de olika individernas förutsättningar i den grupp som man har önskat konfirmeras i, och det enda som vi egentligen kräver är närvaro.

Vi är jätteglada ifall vi i ett tidigt skede får reda på särskilda önskemål, behov och förutsättningar för att kunna skapa en så trygg konfirmationstid vi kan för er ungdom.

Ja, kontakta dem. Många konfirmander upplever lägervistelsen som ett minne för livet och ledarna, såväl de anställda som de ideella, gör sitt bästa för att det ska bli ett gott och roligt minne. Därför är det bra om ledarna känner till oro och farhågor så att de kan stötta och hjälpa till om det behövs.

Load More

Kommentarer inaktiverade.