Gustavsberg-Ingarö församling

Konfirmationstiden är en personlig resa där vi inte riktigt vet var vi hamnar. Men ett är säkert, det är en spännande tid där du har huvudrollen. Du är välkommen precis som du är. Din tro och din självkännedom får växa i egen takt. Du kommer få fundera över livsnära frågor och kristen tro tillsammans med nya och kanske gamla kompisar. Vi erbjuder tre olika konfirmationsläsningar där resan är målet. Vilken passar dig bäst? 

 All konfirmationsläsning är kostnadsfri.

Under konfirmandtiden kommer du göra tio gudstjänstbesök i valfri kyrka.

Konfirmandalternativet – Kors & tvärs

Med Vinterläger i Undersvik/Järvsö
Vill du konfirmeras, gillar vinter och snö och vill åka bräda eller skidor? Är du dessutom nyfiken på frågor som handlar om allt mellan himmel och jord, anmäl dig då till vårt vinteralternativ! Vi träffas regelbundet under hösten och vintern och åker på läger till Undersvik och Järvsö under sportlovet. På lägret hinner vi med både skid- och brädåkning, arbetspass men också tid för mys och gemenskap där vi bor. Nybörjare eller van vintersportare spelar ingen roll. Kom som du är och lär utifrån din nivå. 

Upptakt: 14 och 15 september 2024
Läger: 21-26 februari 2025
Konfirmation: Söndag 9 mars 2025
Genomgång och övning inför konfirmationen den 8 mars. 

Anmälan

Alltid på väg

Med sommarläger på Björkögården, Väddö.
Tycker du om att vara ute i naturen och göra korta vandringar? Är du alltid på väg och nyfiken på vad som komma skall?  Anmäl dig då till konfirmandgruppen “alltid på väg”. Under resans gång kommer du få lära dig mer om kristen tro, fundera på frågor som rör allt mellan himmel och jord, liv och död, tvivel och tro. Konfirmationstiden innehåller också bad, lek, drama, sång och samtal. Efter upptaktshelgen har vi under våren regelbundna träffar.

Upptakt: 30 november och 1 december 2024
Läger:
13-18 juni 2025
Konfirmation: Söndag 29 juni 2025
Genomgång och övning inför konfirmationen den 28 juni.

Anmälan

Borta bra men hemma bäst!

Med träffar på hemmaplan 

Vill du hålla loven fria för att vila från skolan, eller trivs du helt enkelt bäst med att vara på hemmaplan? Det är inte alla som älskar att åka på läger och vara sociala dygnet runt och då är det här alternativet för dig. Du får ta del av allt det spännande som konfirmationen innebär– samtal, andakter, pyssel, musik, vänner och mycket, mycket mer. Allt det här sker i en liten, trygg grupp med max tio ungdomar.

Upptakt: Tisdag 17 september 2024, därefter träffar varannan tisdag på Ingarö.
Konfirmation: Söndag 13 april i Ingarö kyrka

Genomgång och övning inför konfirmationen den 12 april

Anmälan

Har du frågor? Hör gärna av dig till oss.

Evelina Pellebergs, pedagog

Tel. 08-570 380 82

evelina.pellebergs@svenskakyrkan.se

Charlotta Nässén, Pedagog

Tel. 08-570 380 87

charlotta.nassen@sveskakyrkan.se


Kommentarer inaktiverade.