Vanliga frågor

Har du frågor om konfirmationstiden, ta kontakt med den församling som anordnar det alternativ som du funderar på.

Nedan har vi samlat några generella frågor och svar som vi vet att många brukar fundera över.

Får jag konfirmeras i en annan församling än den jag bor i?
Klart du får! Alla som vill får anmäla sig!

Hur gammal måste man vara för att konfirmeras?
Vanligast är att man att konfirmeras när man ska fylla 14/15 år. Självklart går det att göra undantag. Kontakta den församling du funderar på att konfirmeras i för att veta mer. Under fliken Gymnasieålder finns olika alternativ för dig som är äldre.

Måste jag vara döpt?
Konfirmation betyder att man bekräftar sitt dop. Du behöver inte vara döpt för att anmäla dig till en konfirmationsgrupp, men du måste vara döpt för att kunna konfirmeras. Många döper sig under sin konfirmationstid, vilket brukar bli en fin upplevelse.

Jag vill anmäla mig till konfirmation, men min idrott eller annan fritidsaktivitet krockar med de alternativ som erbjuds. Kan vi lösa detta?
Läs gärna mer på Idrottskonfa – Ett alternativ för just dig och ditt lag. Där finner du information om hur vi kan skräddarsy en konfirmation för dig och/eller ditt lag.

Kostar det något att konfirmeras?
Alla alternativ som församlingarna i Värmdö kommun erbjuder är kostnadsfria för konfirmanden och finansieras genom kyrkoavgiften.

Hur anmäler jag mig?
Gå in på respektive församlings flik. Där finns anmälningsformulär och kontaktuppgifter till de olika församlingarna.

Djurö Möja Nämdö församling
Gustavsberg-Ingarö församling
Värmdö församling

Jag har anmält mig via ett elektroniskt anmälningsformulär och är osäker ifall min anmälan har kommit fram ordentligt.
Om du har någon fråga kring din anmälan eller om du inte fått någon bekräftelse på att du är anmäld, kontakta den församling som du anmält dig till. Kontrollera att din bekräftelse inte hamnat i skräpkorgen i din mailbox först.

Kommentarer inaktiverade.